MESTNA

GODBA

METLIKA

ZAPRTO – Javni razpis za delovno mesto dirigenta (m/ž)

Posodobitev (september 2023): Javni razpis za dirigenta je zaključen. Za dirigenta Mestne godbe Metlika je bil izbran dirigent Gregor Zagorc.

Mestna godba Metlika objavlja razpis za dirigenta. Rok prijave do vključno 21. 8. 2023.

Leto 1850 velja kot leto ustanovitve Mestne godbe Metlika in to ime metliški godbeniki ohranjajo še danes po več kot 170-ih letih. Člani sedanje godbe so večinoma dijaki in študentje, zaposleni in upokojenci, večina s primernim glasbenim znanjem. Repertoar godbe je primeren pestri zasedbi godbe. Godba se je v zadnjih letih izredno pomladila. Trenutno je v orkestru aktivnih okoli 45 članov. S programom, ki obsega dela klasike, filmske glasbe, popularnih popevk, zabavne glasbe in narodno-zabavne glasbe ter priredb modernega žanra, godba zadovolji vsakega poslušalca, kar dokazujejo odlično obiskani koncerti. Metliška godba se udeležuje regijskih revij in srečanj ter gostuje po Sloveniji in v tujini. Vaje potekajo dvakrat tedensko, ob torkih in petkih med 20. in 22. uro, v godbenih prostorih nad Mladinskim centrom, v Metliki. Godba je dejavna v občini Metlika, kjer letno izvede več kot 15 uradnih nastopov oz. igranj. Vsako leto organizira in izpelje dva samostojna koncerta (junij, december).

Od kandidata pričakujemo:
– ustrezno glasbeno izobrazbo,
– izkušnje z vodenjem orkestrov ali podobnih glasbenih sestavov,
– vestnost, zanesljivost, prilagodljivost in dobre pedagoške sposobnosti,
– vodstvene in organizacijske sposobnosti,
– vizijo vodenja in razvoja orkestra,
– znanja dirigiranja, poznavanje literature za pihalne orkestre, muzikološka znanja, znanja iz orkestracije.

Naloge v sklopu dela dirigenta vključujejo:
– vodenje skupnih vaj orkestra
– vodenje sekcijskih vaj
– vodenje orkestra na nastopih in prireditvah,
– strokovno vodenje in odgovornost oz. pripadnost do orkestra,
– sodelovanje z upravnim odborom pri pripravi programa in njegovi izvedbi.

Izbranemu kandidatu nudimo:
– honorar po dogovoru,
– prijeten, zabaven in motiviran kolektiv,
– spodbudno delovno okolje

Prijavnica naj vsebuje:
– življenjepis,
– kratko vizijo vodenja in razvoja orkestra,
– vsa potrebna dokazila za izpolnjevanje zahtevanih pogojev.

Rok za prijavo je petek, 21. avgust 2023. Kandidati naj svojo prijavo z zadevo »Javni razpis – dirigent« pošljejo priporočeno na naslov Mestna godba Metlika, Na Obrh 3, 8330 Metlika ali na e-naslov mestna.godba.metlika@gmail.com.

K prijavi lepo vabimo vse zainteresirane kandidate, tudi tiste, katere delo dirigenta zanima in so pripravljeni na dolgoročno sodelovanje z nami, a z delom še ne bi uspeli nastopiti takoj (od septembra naprej).

Upravni odbor orkestra bo seznam primernih kandidatov preučil in jih povabil na razgovor. Kandidate bomo povabili tudi na praktični preizkus vaje z orkestrom po predhodnem dogovoru. Ob pozitivnem mnenju upravnega odbora bo kandidat postal dirigent Mestne godbe Metlika. Kandidat bo sklenil pogodbo za določen čas z možnostjo podaljšanja. Delo dirigenta nastopi takoj. Neizbrani kandidati bodo v roku 8 dni po odločitvi pisno obveščeni.

Za vse morebitne dodatne informacije in vprašanja v zvezi z razpisom vam je na voljo predsednik društva Samo Flajnik (flajnik.samo[at]gmail.com).